CDA vraagt ervaringen mantelzorgers

0
125

GROOTEGAST – Het CDA Grootegast vraagt aandacht voor het meldpunt mantelzorgers. Door bezuinigingen komt er vanaf 1 januari 2015 veel op schouders van de mantelzorgers aan. Gemeenten mogen vanaf 1 januari meer kijken naar wat mensen zelf kunnen doen en gaan zorgverzekeraars verpleging en verzorging indiceren en organiseren. Het CDA vraagt zich af of de behoeften van mantelzorgers en het aanbod van gemeenten nog wel op elkaar aan gaan sluiten. Om mantelzorgers een helpende hand te bieden heeft Mona Keijzer vanuit het CDA het meldpunt ‘Meld het Mona’ in het leven geroepen. Ook vanuit het CDA Grootegast wil men het onderwerp op de Haagse agenda blijven zetten, maar daarvoor hebben zij ook de hulp van de inwoners nodig. ‘Laat ons weten waar u, als ontvanger of verlener van mantelzorg, tegen problemen aanloopt door de verandering. Met uw verhalen wil het CDA de problematiek in kaart brengen door nieuwe gevolgen van het kabinetsbeleid te signaleren. We kunnen niet in alle gevallen direct een oplossing bieden, maar samen met u kunnen we in ieder geval de mantelzorg wel de aandacht geven die het verdient’, luidt de oproep van het CDA. Het meldpunt is te vinden via de website van het CDA. De ervaringen uit Grootegast worden teruggeleid naar de plaatselijke afdeling van het CDA in Grootegast.