CMV Wilhelmina Leens wint concours

0
120

LEENS – Muziekvereniging Wilhelmina Leens heeft op het concours van de Muziekbond Groningen en Drenthe de eerste prijs met eervolle onderscheiding behaald. De laatste twee maanden heeft Wilhelmina intensief gerepeteerd voor dit concours en afgelopen zaterdag 15 november heeft ze het resultaat laten horen op het concours. Wilhelmina opende haar optreden met een koraal. Dit viel bij de jury goed in de smaak: ‘Zeer muzikaal, de mooiste fraseringen en dat alles in een prachtige fanfareklank’, luidde het juryrapport over dit koraal. De driekoppige jury waardeerde dit met ruim 90 punten en een herinneringsbord voor het beste koraal van de dag. Ook het verplichte werk voor de vierde divisie leverde meer dan 90 punten op. Tot slot speelde Wilhelmina een stuk uit de derde divisie, wat veel concentratie en inspanning van de muzikanten vroeg, maar  goed uit de verf kwam. ‘Door de hoge moeilijkheidsgraad bewijst dit orkest dat het dit niveau wel degelijk aankan’, stond er in het juryrapport te lezen. Wilhelmina eindigde met een gemiddelde van ruim 90 punten en is daarmee gepromoveerd tot de derde divisie. Wilhelmina won eveneens de dagprijs voor het hoogst behaalde punten op dit concours. Aan dit optreden deden ook de drie nieuwe jonge muzikanten mee die pas vanaf september in het orkest meespelen.