Dames 5 Sport je Fit wint met 3-1 van De Meeuwen

0
269
Grijpskerk - dames 5 vc grijpskerk

GRIJPSKERK – Na een wisselvallig begin van het seizoen behaalde Dames 5 van volleybalclub Sport je Fit Grijpskerk twee weken geleden hun eerste overwinning wat smaakte naar meer. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de Meeuwen uit Zuidhorn gepland. Door het bijzondere wedstrijdschema was dit al de tweede wedstrijd tegen de Meeuwen dit jaar. Begin oktober werd er tijdens de uitwedstrijd  gelijk gespeeld. Het team is ten aanzien van vorig jaar wat veranderd. Zo is er versterking gekomen van Bea Jager en Petra Gerbens. Ook is Gladys na een paar jaar weer terug van weggeweest. De wedstrijd kwam wat langzaam op gang. De eerste set ging gelijk op. Bij 23-20 leek Grijpskerk een gaatje geslagen te hebben. De Meeuwen wist dit gat alleen te dichten waardoor het tot het laatst spannend was, maar Grijpskerk toch aan het langste eind trok door te winnen met 26-24. De tweede set verliep wat stroef, de passing liet de dames op bepaalde momenten in de steek waardoor Lianne haar aanvalsters niet goed kon bedienen. De Meeuwen kwamen op een flinke voorsprong. Grijpskerk gaf zich nog niet gewonnen maar moest hard werken voor de punten. De achterstand werd kleiner, maar de inhaalslag was te laat ingezet. De Meeuwen wonnen deze set met 22-25. De derde en de vierde set werd het spel steeds beter, de aanwijzingen van de coach werden uitgevoerd waardoor de punten makkelijker gepakt werden. Met drie gewonnen sets is de tweede gewonnen wedstrijd van dit seizoen een feit.