Jaarlijks concert Uit Vriendschap groot succes

0
254
Opende - concert uit vriendschap

OPENDE – Onlangs vierde muziekvereniging Uit Vriendschap uit Opende haar jaarlijkse muziekconcert. Dit keer werd het concert gehouden in het BaronTheater, wat voor de gelegenheid helemaal uitverkocht was. Onder leiding van dirigent Nathan Baan werden afwisselende muziekstukken ten gehore gebracht. Het thema van de avond was Vier Windstreken;  de muziekstukken liepen uiteen van rustige briesjes tot wervelende winden zoals  in Hine e Hine van Peter Graham en San Carlo March van Oscar Tschuor. Ook moderne stukken als Circle of Life van Elton John werden opgevoerd. Folkert-Hans Tolsma wisselde de muzikanten af met prachtige solo’s en muzikale hoogstandjes. Muziekvereniging Uit Vriendschap is het afgelopen jaar in rap tempo veranderd. Er is een nieuwe dirigent gekomen, nieuwe muziekkeuze en er zijn tal van nieuwe leden die zich aan hebben gemeld. Deze veranderde muziekbeleving was duidelijk hoorbaar tijdens de uitvoering, die door het publiek beloond werd met een staande ovatie.