Jonge mantelzorgers voor één dag VIP

0
115
Zuidhorn - jonge mantelzorgers

ZUIDHORN – Uit alle hoeken van de gemeente Zuidhorn werden jonge mantelzorgers bij school opgehaald met een echte V.I.P. Bus. Jonge mantelzorgers; kinderen uit de bovenbouw die vanwege hun thuissituatie iets meer verantwoordelijkheden moeten dragen dan hun leeftijdsgenootjes.
Omdat zij vaak voor een ander moeten zorgen, zorgde SWgZ één dagje voor deze kinderen. Het programma was voor de kinderen een groot raadsel. Als eerste verrassing stond er een chique lunch te wachten met niemand minder dan burgemeester Bert Swart. Nadat de burgemeester het hemd van het lijf was gevraagd en de kroketten op waren zette de bus koers naar Wehe-den Hoorn. Hier werd de feeststemming in de bus onderbroken voor een stevig potje klimmen, klauteren en glijden van de kabelbaan. De tocht werd vervolgd met een bezoek aan de DoeZoo in Leens, waar de deelnemers oog in oog stonden met een uil, slang en vogelspin.
Moe maar voldaan werd iedereen na het eten netjes thuisgebracht. Het was een te gekke dag, maar de organisatie kijkt vooral terug op een geslaagd project, want ook in het voortraject waren de scholen en kinderen al enthousiast over de minilessen in de klas. Mantelzorg staat weer iets meer op de kaart, ook voor jongeren.