Koninklijke onderscheiding voor brandweerman Wolter Bergsma

0
170
Oldehove - brandweer koninklijke onderscheiding

OLDEHOVE – Tijdens een feestelijke avond voor de vrijwillige brandweer van Zuidhorn in Oldehove heeft burgemeester Bert Swart Wolter Bergsma uit Zuidhorn een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Bergsma was vanaf 1980 actief lid van de vrijwillige brandweer van Zuidhorn en heeft zich in die tijd ingezet voor de openbare veiligheid in zijn woonplaats en omliggende regio. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens de feestelijke avond werden meer mensen in het zonnetje gezet. Kees Straatsma van de post Grijpskerk nam afscheid van de brandweer na zeventien jaar trouwe dienst. Wegens gezondheidsredenen was hij genoodzaakt om afscheid te nemen. Voor hem en zijn vrouw sprak de burgemeester een woord van dank uit. Daarnaast werden Dirkjan Hofstee en Klaasjan Pijpker van de post Zuidhorn in de bloemen gezet wegens twintig jaar dienst. Michel Kroeze en Bert Faber van post Grijpskerk waren 12,5 jaar in dienst en kregen daarvoor de versierselen opgespeld. Ook Björn Keizer is inmiddels 12,5 jaar in dienst, maar hij was deze avond niet aanwezig. Hij wordt op een ander moment in het zonnetje gezet.