Wethouder zet kampioenbloemschikkers in het zonnetje

0
192
Buitenpost - wethouder op nordwin college

BUITENPOST – Afgelopen vrijdag bracht wethouder Max de Haan een bezoekje aan het Nordwin College in Buitenpost. Namens de gemeente Achtkarspelen werden het kampioensteam en het team dat de publieksprijs bij de Nederlandse Kampioenschappen Bloemschikken gewonnen had, in het zonnetje gezet. Een prestatie waaruit blijkt dat het groene onderwijs in de gemeente leerlingen van topniveau aflevert. Het is al jarenlang de traditie dat de sportkampioenen uit de gemeente Achtkarspelen extra in het zonnetje worden gezet. Ondanks het feit dat bloemschikken niet echt een tak van sport is, heeft Max de Haan als wethouder van Onderwijs en Jeugdzaken toch gemeend dat het behalen van het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken en het behalen van de daarbij behorende  publieksprijs geen sinecure is en zeker extra aandacht verdient. De wethouder die zelf jarenlang in het onderwijs werkzaam is geweest, wees op het bijzondere belang van goed onderwijs voor de gemeente. ‘Het winnen van een kampioenschap was niet alleen een geweldige prestatie van de leerlingen, maar wijst ook op de kwaliteit van de school en op de kwaliteit van de leerkrachten.’ Het thema Revolutie waar het kampioenschap om draaide vond de wethouder precies passen bij de leerling. ‘Op die leeftijd houd je wel van revolutie en ben je het echt niet overal mee eens’, aldus de wethouder. Het aanbieden van een bosje bloemen vond de wethouder in dit geval niet de ideale oplossing. Daarom kregen de deelnemers van beide teams namens de gemeente een cadeaubon aangeboden. Dat dit gebaar van de gemeente werd gewaardeerd, was duidelijk aan de gezichten van de topbloemschikkers te zien.