Diploma’s voor assistent-hoveniers

0
344
Opende - assistenthoveniers

OPENDE – Vier jongeren hebben bij de Hof van Arcadia in Opende hun diploma gehaald voor de opleiding assistent-hovenier. Sytze Bruining uit Buitenpost, Gerard ten Hoeve uit Harkema, Dennis Wierda uit De Knipe en Herman Bezema uit Veenwouden namen succesvol deel aan het re-integratietraject en de bijbehorende opleiding. De jongeren behaalden alle vier nog nooit eerder een diploma. De gediplomeerden moesten onder meer praktijkopdrachten uitvoeren en laten zien dat ze 250 bomen, heesters, vaste planten en dergelijke konden herkennen. De opleiding is opgezet in samenwerking met branchevereniging VHG en een aantal scholen.
Op Hof van Arcadia volgen de gediplomeerden op dit moment de opleiding Aankomend Hovenier. Tevens is weer een nieuwe groep gestart met de opleiding Assistent Hovenier. Bauke Waltje uit De Westereen ontving een certificaat van deelname.