Esther Toxopeus

0
2023
Zoutkamp - Esther Toxopeus

LAUWERSOOG -  Kunstschilder Esther Toxopeus (1969) heeft iets met de zee. Ze werd geboren in Zoutkamp in het jaar dat de Lauwerszee afgesloten werd en ze werkt als vrijwilliger bij de Stichting Historische Visserij en bij de reddingsboot Gebroeders Luden. Ook in haar schilderijen is het maritieme leven terug te vinden. Van zeegezichten tot schepen en van zeedieren tot vuurtorens. Momenteel zijn schilderijen van haar hand te bewonderen in de haven van Lauwersoog in het MEER ijscafé op het Waddenkwartier. De expositie is te bezichtigen vanaf afgelopen zaterdag 22 november tot en met 8 februari 2015. MEER ijscafé is geopend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur en in de kerstvakantie ook door de week. Kijk voor meer info op www.meer-ijs.nl of facebook.com/meerijscafe.