Geslaagd donateursconcert De Bazuin

0
503
Lutjegast - concert bazuin

LUTJEGAST – De Bazuin uit Lutjegast hield onlangs haar jaarlijkse donateursconcert. In navolging van het populaire televisieprogramma Maestro mochten er tijdens dit concert ook drie maestrodirigenten uit eigen dorp voor het orkest staan.
Voorafgaand aan het concert hebben zij een aantal keer geoefend met dirigent Jappie Kuipers. Joke Oldenburger, die na 55 jaar spelen bij de Bazuin is gestopt mocht het stokje overnemen om het slavenkoor van Verdie te dirigeren. Marleen Bolhuis koos voor de hit van Pharrell Williams Happy. Als laatste was het de beurt aan Alex van Dekken die We Will Rock You dirigeerde. Tijdens het concert was ook de Lutje Bazuin weer te horen.
Het B-orkest van de Bazuin welke dit najaar is opgericht en onder leiding staat van Dineke van der Ploeg wist mooie nummers ten gehore te brengen. Ook werden vier jubilarissen in het zonnetje gezet. Kristine Faber en Marjon Deknatel zijn beide 12,5 jaar muzikant. Tjeerd Visser en Bouwina Faber kregen een bloemetje voor hun tienjarig lidmaatschap.