Nieuw sportaanbod voor 55-plussers

0
1118
Grootegast - sportimpuls ouderen

OPENDE – Goed nieuws voor de 55+ers en mensen met een beperking die nog niet sporten: vanaf januari 2015 werken sportaanbieders en zorgverleners samen om zoveel mogelijk mensen beweging op maat te kunnen leveren. De cliënten van Het Hooge Heem, Vredewold en De Zijlen krijgen nieuw beweegaanbod. Hiervoor worden activiteitenbegeleiders en verzorgenden opgeleid tot ‘Beweegpret 55+ aan zet’ trainers. Ook mensen uit de wijk en aanleunwoningen mogen meedoen aan het sportproject. Het is de bedoeling dat iedereen die niet zelf voor voldoende beweging kan zorgen, kan instromen bij de beweeggroepen van Het Hooge Heem, Vredewold of De Zijlen. Voor de fittere 55+er en mobiele persoon met een beperking is er het hele jaar door nieuw sportaanbod bij onder andere de sportscholen, gymclubs, zwembaden en wandel/fitnesstrainers. Voor een aantrekkelijk tarief kan men acht weken deelnemen aan de Masters Trendweken. De volgende sportaanbieders doen mee: Fysiotherapie Grootegast, Sportcentrum Leek, Fit-now! Sportcentrum Grootegast, zwembad Eekeburen Oldekerk, zwembad de Zijlen, gymclubs Tiga- Leek, SNO- Oldekerk, Let’s Move- Grootegast/Lutjegast, Witteborg Sport- Opende en omstreken. Dit project is in handen van Astrid Witte, projectleider. Wil je ook sportaanbod leveren of meedenken? Graag je reactie of vraag voor meer info naar astrid@witteborgsport.nl of 06 5533 1843.