Nieuwe premie voor werkgevers

0
353

ACHTKARSPELEN – Wethouder Gerda Postma van de gemeente Achtkarspelen wil voor het eind van dit jaar 20 tot 30 extra arbeidsplaatsen creëren voor mensen die nu een uitkering hebben. Hiervoor heeft de gemeente een stimuleringspremie voor werkgevers in het leven geroepen. Werkgevers ontvangen een premie die kan oplopen tot maximaal € 5.000 als zij een uitkeringsgerechtigde minimaal een half jaar in dienst nemen. De premie komt bovenop de reeds bestaande stimuleringsregelingen, zoals de jongerenpremie, 50+ premie en scholingsvoucher. Deze stimuleringspremie is ingedeeld in drie categorieën: jongeren (jonger dan 27 jaar), 27+ers (tussen de 27 en 50 jaar) en 50+ers. Hoewel het aantal mensen met een uitkering ten opzichte van vorige jaar is toegenomen, stromen er ook meer mensen uit naar werk. Dit jaar hebben van de in totaal 728 uitkeringsgerechtigden er 101 een baan gevonden. In 2013 waren dat er nog 76 van de in totaal 697 mensen met een uitkering. Werkgevers die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met Jenna Bottema, Esther van der Ploeg of Petra Wakker van de gemeente Achtkarspelen via het algemene telefoonnummer 14 0511.