Opnieuw wacht een avond vol vermaak en heerlijk eten

0
187
Opende Fixet TJoelker

STREEK – 11 december wordt de avond van het Diner der Dankbaarheid. Aanwezigen wacht een geweldige avond waarbij vermaak en heerlijk eten centraal staan. Ondersteund door de gemeenten Grootegast en Zuidhorn, mogelijk gemaakt op en door de prachtige locatie Hotel Aduard en met medewerking van zangers Adrian Mey en Niels Span, de danseressen van Dancemix Grootegast en het dameskoor DUW, belooft het een fantastische avond te worden. Daarnaast zorgt Dalstra Reizen voor vervoer en Tjoelker Fixet en Life & Garden voor een presentje. En dat allemaal voor díe mensen die het zo verdienen.

Dit jaar is de opzet anders dan tijdens het twee jaar geleden georganiseerde Diner der Verleiding. Niet voor niets spreken we dit jaar over het Diner der Dankbaarheid. Dit Diner wordt speciaal georganiseerd om die mensen die we dankbaar zijn eens goed in het zonnetje te zetten. Het gaat om de mensen die veel betekenen en dat kan zijn voor een ander, maar ook voor een bepaalde vereniging, stichting of misschien wel een heel dorp of gemeente. Het kunnen ook de mensen zijn die werkzaam zijn ergens, maar stiekem zoveel meer betekenen dan wat hun betaalde functie inhoudt.
Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen. Het blijkt dat we eigenlijk allemaal wel iemand kennen om dankbaar te zijn. Geen verrassing, want ook de Streekkrant komt ze regelmatig tegen. Eerder al publiceerden we verhalen over een moeder die haar nier afstond aan een zoon, Harko die al jarenlang oud papier inzamelt voor de basisschool in Noordhorn en over de vele vrijwilligers die organisaties van Vluchtelingenwerk tot aan Humanitas draaiende houden. Met inmiddels ongeveer de helft van alle beschikbare plekken gevuld, heeft het er alle schijn van dat het Diner der Dankbaarheid aan het einde van de week vol zal zitten. Wie nog iemand in gedachte heeft om aan te melden, kan dus beter vaart maken.
Het wordt opnieuw een avond die zeer de moeite waard is. Hotel Restaurant Aduard gerund door de gastvrije familie Kingma staat garant voor een perfecte locatie. In een prachtig aangeklede zaal zal een viergangen buffet beschikbaar staan waarop niet bezuinigd wordt. Er wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk streekproducten. Dalstra Reizen uit Surhuisterveen stelt opnieuw een bus beschikbaar die langs verschillende haltes rijdt dus vervoer zal voor niemand een probleem zijn. Vorige week werd bekend dat zanger Adrian Mey opnieuw van de partij is en naast ontvangst in de bus ook tekent voor het ten tonele brengen van een greep uit zijn grote repertoire. Deze week is aan het programma dameskoor DUW toegevoegd. Zij staan garant voor een feestje op en voor het podium.
Zanger Niels Span verzorgt een bijzondere act. Samen met de dames van Dancemix Grootegast zal hij de gasten vermaken. Ook voor de zanger zelf is het een leuke ervaring met een soort van showballet op te treden. Zijn zangcarrière loopt steeds een beetje beter. Inmiddels heeft hij drie singles uitgegeven waarvan ‘Waar heb ik jou meer gezien’ de allerlaatste was. “Dit jaar heb ik toch weer meer boekingen als vorig jaar gehad”, vertelt hij. “Ik maak nog altijd stappen vooruit en dat hoop ik ook volgend jaar voort te zetten. Momenteel heb ik contact met Emiel Hartkamp, de man achter onder andere André Hazes en Jannes. Ik hoop daarmee weer nieuwe deuren te openen. Ik heb in elk geval niet te klagen”.
En dat heeft hij 11 december zeker niet, omringd door de dames van Dancemix. De gezamenlijke uitvoering van Jingle Bells belooft spektakel, waarbij niet alleen de voetjes van de Dancemix-dames van de vloer zullen gaan. Ze gaan niet alleen samen met Niels optreden, maar zullen zelf ook hun Jeans-medley laten zien. Dancemix is een ervaren dansgroep die onder andere op de midwintervoorstellingen, de PLACK-uitmarkt en in het Zonnehuis heeft opgetreden. Al 15 jaar doen ze mee met de landelijke Demogyada, georganiseerd door de KNGU en waar ze zo goed presteren dat ze al vijf keer bij de beste dansgroepen van Nederland horen. Leidster Ina Manakane-Vegelin omschrijft haar groep als een mengeling waarin verschillende persoonlijkheden allemaal zichzelf mogen zijn. “Verschillende muziekstijlen en verschillende niveaus, iedereen kan hier dansen en mag zichzelf zijn binnen de groep. We brengen niet zozeer dans, maar meer show met veel aandacht voor het entertainen van het publiek.” Aan enthousiasme geen gebrek en dus een geweldige toevoeging voor het programma van het Diner der Dankbaarheid.
Aanwezigen zullen niet met lege handen naar huis gaan. Dennis Tjoelker, eigenaar van Tjoelker Fixet en Life & Garden in Opende raakt meteen enthousiast als hij van de plannen rondom het Diner der Dankbaarheid hoort en stelt prompt voor alle aanwezigen een fotolijstje beschikbaar. Leeg zal deze niet blijven. De Streekkrant beschikt over twee goede fotografen en waar Erik Veenstra present zal zijn om de avond vast te leggen, zal Johanna Kommerie alle aanwezigen de kans geven op een leuke manier op de foto te gaan. Een geweldige herinnering aan hopelijk een geweldige avond.
Ook dit jaar wordt het Diner mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Grootegast en Zuidhorn. Zowel burgemeester Kor Dijkstra als burgemeester Bert Swart nodigen zelf ook iemand uit die veel betekent voor hun gemeente. Volgende week daarover meer op de speciale pagina van het Diner der Dankbaarheid.

Bent u enthousiast geworden en heeft u al direct iemand in uw hoofd die het verdiend aanwezig te zijn bij deze avond? Neem dan contact met ons op via bij voorkeur ons mailadres destreekkrant@media-totaal.nl of via de telefoon: 050-4065040. Per post kan ook: de Streekkrant, postbus 116, 9300 AC Roden. Vermeld bij de opgave welke personen er willen komen en waarom. Vermeld ook uw contactgegevens.

daNCemixxx Niels Span