Sinterklaas logeert weer bij familie Overdevest

0
128
Leens - sinterklaaskamer

LEENS – Nu Sinterklaas weer in het land is moet hij natuurlijk ook een plek hebben om te slapen, wanneer hij even niet het dak op hoeft. Bij Cees en Lobke Overdevest kwam onlangs het verzoek uit Spanje om de kamer van Sinterklaas weer in orde te maken. Al bijna tien jaar logeert de Sint in november en december bij het echtpaar. Het goudgekleurde bed van Sinterklaas kwam van zolder (en vernielde per ongeluk nog het raam van de voordeur), de po werd naast het bed gezet en het grote boek van Sinterklaas werd op tafel gezet. Kinderen uit Leens mogen ten alle tijden een kijkje komen nemen als de gordijnen open zijn. Voor het raam staat een bankje waar de kinderen op kunnen gaan staan om naar binnen te kijken. De kinderen zullen verbaasd zijn van wat ze zullen zien. Het wollen ondergoed van Sinterklaas hangt aan de kast, een ganzenveer staat klaar om in de inkt gedoopt te worden en overal staan cadeautjes. Kinderen kunnen als ze willen ook post voor de Sint achterlaten. Buiten staat een speciale brievenbus waar tekeningen en brieven in kunnen. De logeerkamer van Sinterklaas staat aan de Rietemastraat 17 in Leens en is tot 5 december te bekijken.