Soap rond zondags-openstelling gaat door

0
231

ZUIDHORN – De handelsverenigingen in de gemeente Zuidhorn mogen opnieuw met een plan komen, als zij op zondagen hun winkels willen openen.
Dat vertelde burgemeester Bert Swart (CDA) maandag aan de gemeenteraad. Daar ergerde raadslid René Westerhoff-Dijkinga (VVD) zich aan de opstelling van het college in de discussie. Twistpunt is een afspraak in het coalitieakkoord waarin staat dat tot 2018 geen winkels in de gemeente op zondag geopend mogen worden. De vraag is dus hoeveel zin het heeft om met een plan te komen, als het college zich aan zijn eigen akkoord houdt. Toch wil burgemeester Swart de handelsverenigingen met een plan laten komen, omdat hij dit de koninklijke weg noemt. “Ik stel voor het zo af te handelen,” waren zijn woorden. Wanneer de raad over het nieuwe plan van de handelsverenigingen spreekt én of dit plan er überhaupt wel komt, is niet bekend.