Tida Kira brengt ‘Griet Koenes’ in première

0
148
Munnekezijl - tida kira

MUNNEKEZIJL – Onlangs hield muziekvereniging Tida-Kira uit Munnekezijl/Lauwerzijl haar jubileumconcert ter ere van haar negentigjarig bestaan. Op deze avond ging het werk “Griet Koenes’, dat speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd is door componist Rob Goorhuis, in première.  Rob Goorhuis overhandigde tijdens deze avond de uitwerking van het muziekstuk aan dirigent Paulus de Jong. Griet Koenes is een legende uit de geschiedenis van  Munnekezijl. Het verhaal van deze legende heeft echter geen feestelijk tintje en dat kon ook het publiek merken tijdens de presentatie van het stuk. Van verboden liefdes, tot vervloekingen en uiteindelijk een dramatische afloop. De muzikale uitwerking van dit verhaal werd geweldig vertolkt door Tida Kira, aldus de componist aan het eind van het stuk tot uitdrukking bracht. Het gehele programma van deze avond bestond uit een terugblik op negentig jaar Tida Kira, waarbij uit elk decennia een muziekstuk ten gehore werd gebracht en vele foto’s uit de geschiedenis van de vereniging voorbij kwamen. Niet alleen Tida Kira kende deze avond een jubileumfeestje. Ook lid Anne-Claire Claassen werd deze avond verrast met een speldje dat haar werd uitgereikt vanwege haar 25 jaar lidmaatschap van de muziekbond.