Tweede zege op rij Buitenpost; negende overwinning Surhuisterveen

0
124
Harkema - harkema-opeinde

Voetbaloverzicht

STREEK – Harkemase Boys, Buitenpost, De Lauwers, GSVV en Surhuisterveen vierden allen de overwinning.  Pittige nederlagen waren er voor ’t Fean ’58 en ASC’75.  Het duel Harkema Opeinde-DTD werd gestaakt. 
Harkemase Boys hield de drie punten op de Bosk. De rood-witten boekten een terechte overwinning op WHC. Grote man bij de Harekieten was Arton Musliu die de hele productie op zich nam. Musliu scoorde in het eerste deel de 1-0. De thuisclub hield de spanning er tot de slotfase in. In de voorlaatste minuut werd het 2-0. Het was de zesde zege voor de Friezen, die daardoor een punt inliepen op Flevo Boys, komende zaterdag de tegenstander. Buitenpost wees Olde Veste terug: 3-0. Op perfecte assist van Rob Dijkstra- die al vroeg de 1-0 liet liggen- maakte Joran Olijve de 1-0.  Dorjan Berisha zorgde na een half uur voor de bevrijdende 2-0.  Deze stand bleef lang hangen. Supersub Martijn van Roeden scoorde in de slotfase de 3-0.  Yko de Boer van ’t Fean ’58 verlengde afgelopen week zijn contract. Of het tot een verlenging van de tweede klasse komt is zeer de vraag. De Feansters gingen zaterdag flink de boot in, bij Zeerobben: 8-2.  De blauw-witten namen via Joost Nieuwenhuis een 0-1 voorsprong.  Bij rust stond er een hele andere stand: 5-1 achter door onder meer David van der Pol die drie keer scoorde.  Deze klap kwamen de gasten niet meer te boven en het werd zelfs een pak rammel: 8-2.  De Lauwers pakte verrassend uit tegen subtopper SC Twijzel. Het werd maarliefst 2-6 voor de Meertenust-club.  “De Lauwers was erg effectief, Twijzel inefficiënt”, omschreef Gerlof Kootstra. In de eerste helft namen de gasten een 0-2 voorsprong. Na de 0-3 rechtte Twijzel de rug en kwam dichtbij: 2-3. Op het laatst vond De Lauwers nog drie keer het net. “De Nummer 12 kreeg waar voor zijn 2 euro”, wees Kootstra op het publiek.  ASC’75 daarentegen kreeg een 6-2 om de oren van promovendus Niekerk.   Voor ASC leek er aanvankelijk wat te halen in het Westerkwartier. Na de 1-0 benutte Tamme de Boer een vrije trap: 1-1. Maar de gasten gingen met 3-1 de kleedkamer in.  De rood-witten kwamen terug tot 3-2. In de slotfase sloeg Niekerk genadeloos toe: 6-2.  GSVV boekte een belangrijke thuisoverwinning op VCR. Gauke Plantinga (twee keer) en Laurens Minnema zorgden voor de 3-0 eindstand. Door de zege kan de ploeg uit Gerkesklooster/Stroobos onderin weer ademhalen.  Bij een volgende overwinning komt de middenmoot in zicht, al zal dat het een heidens karwei zijn met LEO als tegenstander.  Harkema Opeinde-DTD werd bij een stand van 2-3 gestaakt. Dit als gevolg van een botsing tussen Harkema Opeinde-keeper Peter Dijkstra en DTD-er Ybele Reitsma. Dijkstra krabbelde weer overeind, maar schreeuwde het uit van de pijn.  Scheidsrechter De Jong staakte de strijd. Er waren nog vijf minuten te spelen. Surhuisterveen is dan wel uit de beker geknikkerd, in de competitie is het op weg naar de titel, halverwege het seizoen. De Feansters wonnen ook de negende partij, bij Houtigehage. Grote man bij de oranje formatie was Leon van Dijk die de hele productie op zijn naam schreef: 0-3. De voorsprong op nummer twee, Fochteloo, is al negen punten.