Arjen Lubach

0
172
Lutjegast - Arjen Lubach

LUTJEGAST/AMSTERDAM – Arjen Lubach wil Farao worden. De succesvolle grappenmaker, wiens wieg in Lutjegast stond, maakte dat vorige week bekend tijdens zijn programma Zondag met Lubach bij de VPRO op NPO 3. Met de actie doet Lubach een aanklacht tijdens het koningshuis, dat volgens hem niet meer van deze tijd is. Om voor de titel in aanmerking te komen, moet Lubach officieel als Farao worden aangewezen door de Tweede Kamer. Dat kan niet zomaar en daarom kondigde Lubach een burgerinitiatief aan. Als 40.000 mensen dit zouden tekenen, moet de Tweede Kamer serieus over het plan spreken. Mede met hulp van het programma De Wereld Draait Door van Matthijs van Nieuwkerk lukte dat binnen 24 uur. Wanneer Lubach zijn plan en dus zijn titel mag komen verdedigen is nog niet bekend, maar wel is al duidelijk dat zijn plan voor veel opschudding heeft gezorgd. Zondag nam Lubach daarom een kijkje in de Tweede Kamer, waar hij diverse politici aansprak om de titel te vergaren. Nog niet met een groot succes, want velen lijken tegen de benoeming te zijn. Toch gaat Lubach door. Voorlopig niet op televisie, want zijn tweede seizoen had zondag de laatste uitzending. Echter, op 22 september is Lubach terug.