Dankzij Sportdorp Zoutkamp twee optimistjes aangeschaft

0
210
Zoutkamp - sportdorp zoutkamp optimisten

ZOUTKAMP – Sinds november 2014 mag Zoutkamp zich officieel een ‘Sportdorp’ noemen. Een Sportdorp is een samenwerkingsverband tussen sportverenigingen en andere lokale partijen in een wijk of dorp. Dit heeft als doel zoveel mogelijk inwoners vanuit hun eigen behoefte meer en vaker te laten sporten. In Zoutkamp is een enquête gehouden onder de inwoners om in beeld te krijgen hoe de sportbehoefte is in het dorp. Veel enquêtes zijn ingevuld en de commissie heeft daardoor een goed beeld gekregen over de sportbehoefte in het dorp. Met deze gegevens wordt een nieuw sportaanbod opgezet en waar mogelijk het bestaande sportaanbod uitgebreid. Er is veel animo voor jeugdzeilen, daarom zijn er direct twee ‘Optimistjes’ aangeschaft. De uitnodigingen voor het zeilen gaan langs de scholen. Ook is het eerste wandelgroepje inmiddels van start gegaan, welke drie keer per week wandelt. Op 30 mei zal er van 14.00 tot 16.00 uur een sportmarkt plaatsvinden op Sportpark Toercamp in Zoutkamp. Op deze markt worden de nieuwe en bestaande sporten gepresenteerd en worden er workshops gegeven. Kijk voor meer informatie op http://zoutkamp.net/