Grijpskerker fierljepvereniging vervangt schansen

0
117
Grijpskerk - nieuwe schansen fierljeppen

GRIJPSKERK – Nadat de laatste jaren de fierljepaccommodatie van Grijpskerk flink onder handen was genomen met een grote verbouwing heeft de Grijpskerker club de afgelopen week zelf de houten schansen vervangen door gegalvaniseerde stalen uitschuifbare exemplaren. De club kon deze klus bekostigen dankzij een gift van het SNS-fonds in 2014. De fierljepvereniging had voor deze klus zelf de technische kennis in huis. De accommodatie is nu gereed voor het grote NK fierljeppen op zaterdag 27 augustus 2016. Dit jaar zal blijken of er verre afstanden kunnen worden gesprongen op 17 juni, 8 juli, 1 en 15 augustus. Het schansrecord staat momenteel op 21,16 meter. De buitentrainingen beginnen op 13 april voor de senioren en op 11 mei voor de jeugd. Een bijzondere wedstrijd in 2015 wordt het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd tot en met 12 jaar op zaterdag 5 september. Op de jaarvergadering die vorige week werd gehouden werd een commissie samengesteld, die dit kampioenschap gaat voorbereiden. Tijdens deze vergadering trad Jeroen Kempenaar af als bestuurslid wegens verhuizing. Mathijs Kloppenburg werd gekozen als zijn opvolger.