Kinderen maken kennis met tennis in De Marne

0
1659
De marne - schooltennis

DE MARNE – Kinderen van het basisonderwijs in de gemeente De Marne konden afgelopen week onder schooltijd kennis maken met tennis. De organisatie was in handen van Huis voor de Sport Groningen, de lessen werden verzorgd door Tennisschool De Ommelanden, ondersteund door vrijwilligers van LTC Lydensee en LTC Odivia. Maar liefst 400 leerlingen van acht basisscholen deden mee met de tennislessen. In de meeste gevallen werden de tennislessen in het gymlokaal tijdens de reguliere lessen bewegingsonderwijs gegeven. In Ulrum werd echter gebruik gemaakt van de lokale tennishal en de leerlingen uit Wehe den Hoorn en Eenrum konden terecht op de buitenbanen van LTC Odivia. In de tennishal in Ulrum bracht wethouder Kor Berghuis een bezoek aan de kennismakingslessen en sloeg een balletje mee met leerlingen van de H. de Cockschool. Op donderdagmiddag 2 april organiseert LTC Odivia van 15.30-17.30 uur een open tennismiddag voor jeugd. Vervolgens is het mogelijk om deel te nemen aan een introductiecursus van 5 lessen.
De open dag van LTC Lydensee is op zaterdag 4 april. Voor junioren van 09.30-10.30 uur en voor senioren van 10.30-11.30 uur. Daarnaast is er op 2 mei een feestelijk heropening van het tennispark gepland, als gevolg van een renovatie.