Samen smullen van pannenkoeken

0
122
Niekerk - pannenkoekendag

NIEKERK – De achtstegroepers van OBS De Opstap in Niekerk hebben vrijdag tijdens Nationale Pannenkoekendag tientallen pannenkoeken gebakken voor de bewoners van De Zijlen locatie Zandumerweg. Twintig leerlingen werkten zich letterlijk in het zweet om de lekkerste pannenkoeken op tafel te zetten voor de cliënten, die het zich lekker lieten smaken. Toen zij eenmaal de buik vol hadden van de pannenkoeken was het de beurt aan de leerlingen zelf. Nationale Pannenkoekendag is een initiatief om kinderen op laagdrempelige manier met ouderen in contact te laten komen. OBS De Opstap koos ervoor om niet speciaal voor ouderen pannenkoeken te bakken, maar om naar De Zijlen te gaan. ‘Onze gebouwen staan zo dicht bij elkaar, maar we hadden nog nooit wat mét elkaar gedaan. Dat werd hoog tijd’, aldus de meester.