Sportdorp Stynsgea gaat van start

0
123

AUGUSTINUSGA – Het project ‘Sportdorp Stynsgea’ heeft eind 2014 een subsidie gekregen van 70.000 euro. Op vrijdag 10 april zal Sportdorp Stynsgea officieel geopend worden door wethouder Marten van der Veen. Als voorbereiding is een stuurgroep de afgelopen maanden bezig geweest om de wensen en behoeften van de inwoners van Augustinusga in kaart te brengen. Op 10 april, de openingsdag, kunnen de inwoners, van jong tot oud, kennis maken met een aantal activiteiten die uit de behoeftepeiling naar voren is gekomen. De komende twee jaar wil de stuurgroep samen met de sportverenigingen in het dorp de handen ineen slaan om nieuwe sporten en activiteiten te introduceren. De accommodaties worden hierdoor beter benut, de betrokkenheid van inwoners geoptimaliseerd en de duurzaamheid van een klein dorp gewaarborgd.