Wethouder overhandigt sleutel aan nieuwe bewoner Roblespark

0
125

GROOTEGAST – Aankomende woensdag worden de eerste vier van zes halfvrijstaande woningen in ’t Roblespark opgeleverd. Wethouder Sjabbo Smedes zal de sleutel overhandigen aan een van de bewoners. Alle zes halfvrijstaande woningen zijn inmiddels al verkocht. Na jarenlange stilstand is de ontwikkeling van de wijk hiermee weer op gang gekomen. Doordat de gemeente Grootegast in 2012 de bouwrechten van ontwikkelaar Heijmans afkocht is er meer ruimte ontstaan voor nieuwe plannen. Naast de zes halfvrijstaande woningen zijn er twee losse kavels gekocht aan particulieren die hun eigen woning gaan bouwen en meerdere bouwbedrijven hebben plannen voor ’t Roblespark klaarliggen. De gemeente Grootegast organiseert daarnaast op zaterdag 18 april een woonmarkt voor iedereen die geïnteresseerd is in een woning in de gemeente Grootegast. De woonmarkt zal plaatsvinden in de Nije Gast aan het Marktplein in Grootegast. De markt duurt van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.