Bijzondere drieling geboren in Sebaldeburen

0
87
Sebaldeburen - drielingkalfje

SEBALDEBUREN – Het was een uitputtende bevalling, zowel voor de koe als voor boer Couperus uit Sebaldeburen. Maandag 30 maart begon de bevalling van de koe voor de boer zoals alle andere bevallingen. ‘We hadden echter al wel eens tegen elkaar gezegd: het konden er wel twee zijn’, aldus Couperus, die glimt van trots terwijl hij vertelt over de bijzondere geboorte. ‘Maar drie? Dat hadden we echt nooit gedacht!’ De geboorte van een drielingkalfje is voor de boer en zijn vrouw erg bijzonder. ‘Het komt bijna nooit voor. Het is echt heel uitzonderlijk. Mijn vader is 89 jaar en altijd boer geweest, en hij heeft het nog nooit meegemaakt. Hij zat met een glimlach van oor tot oor toen we het hem vertelden. Ook de veearts kon zich niet herinneren dat hij in zijn carrière dit eerder meegemaakt heeft. Wel dat er drielingkalfjes geboren werden waarbij het uiteindelijk misging, maar nooit dat het zo goed ging als hier.’
De drie kalfjes, twee stiertjes en een koe, zijn in blakende gezondheid, al is één van de drie wel wat aan de kleine kant. ‘Ze drinken goed en zijn al erg nieuwsgierig’, aldus Couperus.