Eerste woning ’t Roblespark Grootegast opgeleverd

0
1416
Grootegast Sleuteloverdracht RoblesRock

GROOTEGAST – Woensdag was het dan zo ver. De eerste van een zestal nieuwe woningen aan ’t Roblespark te Grootegast  werd opgeleverd. Wethouder Sjabbo Smedes overhandigde symbolisch de sleutel aan de nieuwe bewoner, Peter Hazenberg.
In totaal worden zes half vrijstaande woningen gebouwd, die inmiddels allemaal zijn verkocht. Bewoner Hazenberg denkt er over een maand definitief te gaan wonen. ‘Het klussen kan nu eerst beginnen’, zegt Hazenberg. De nieuwe bewoner komt oorspronkelijk uit Grootegast en verlaat met zijn nieuwe woning zijn ouderlijk huis. De ouders van Hazenberg waren eveneens bij de officiële oplevering aanwezig. ‘Het is een prachtig groot huis met veel mogelijkheden’, zegt de moeder. De gemeente Grootegast kocht in 2012 de bouwrechten van ontwikkelaar Heijmans af, waardoor meer plannen voor nieuwe plannen ontstonden. Hegeman +Noord zette vorig jaar zes half vrijstaande woningen in de markt. Meerdere bouwbedrijven hebben plannen voor ’t Roblespark klaarliggen.  Dit voorjaar, op 18 april, organiseert de gemeente een woonmarkt in de Nije Gast aan het Marktplein in Grootegast. Op deze markt kan kennis gemaakt worden met de mogelijkheden voor bestaande woningen, nieuwbouw en vrije kavels.