‘Ontwikkeling ook mogelijk zonder snel internet’

0
111

LEENS – De aanleg van snel internet in vorm van bijvoorbeeld glasvezel staat de laatste tijd hoog op de agenda in de regio. Toch zijn er ook zonder het internet voldoende mogelijkheden voor ontwikkeling, bleek tijdens de laatste raadsvergadering in Leens. Daar maakte onder meer het CDA zich hard voor de aanleg ervan. Volgens raadslid Pieter Boneschansker is het zelfs noodzakelijk voor de regio. Wethouder Herwil van Gelder (GL) ging daar maar deels in mee. Volgens hem is de aanleg belangrijk, maar hij wees ook op verschillende kleine bedrijven in de regio die het zonder dat snelle internet kunnen. “Je ziet dat de kleine kotterbedrijven hard gegroeid zijn. Deze bedrijven hebben minder dan tien werknemers en richten zich nadrukkelijk op mensen buiten de gemeente. De ontwikkeling is ontstaan zonder snel internet en ook zonder reclame ervoor.”