Somalische familie heeft Nederlandse nationaliteit

0
368
Grootegast - naturalisatieceremonie

GROOTEGAST – Het gezin van de heer Fuad Omar Salim en zijn vrouw Sakia Sharif Nuur heeft tijdens een feestelijke ceremonie de Nederlandse nationaliteit gekregen. Ook hun zonen Mustaph van acht jaar, Mohamed van vijf en Majid van drie kregen de Nederlandse nationaliteit. Tegenover burgemeester K.B. Dijkstra legden de ouders de verklaring af om de grondwettelijke orde van het Koninkrijk der Nederlanden, haar vrijheden en rechten te zullen respecteren. Ook beloofden ze de plichten getrouw te zullen vervullen die het staatsburgerschap met zich meebrengt. De familie is afkomstig uit Somalië en woont in Grootegast. De heer Fuad Omar Salim heeft zijn plekje in de samenleving helemaal gevonden en heeft werk in Marum. Het gezin kreeg van de gemeente cadeaus aangeboden voor deze feestelijke dag.