Stormschade in Achtkarspelen ruim 14.000 euro

0
95

ACHTKARSPELEN- De zware storm die dinsdag 31 maart over ons land trok heeft  in Achtkarspelen voor aanzienlijke schade gezorgd. Op verschillende plekken waaiden bomen en lichtmasten om. In Surhuisterveen waaide zelfs het dak van een huis. De voorlopige schade voor de gemeente wordt op ruim 14.000 euro geraamd.
In Augustinusga was opvallend veel stormschade. Aan de Skoalikkers dreigde een boom om te vallen. In de grond, onder de boom, lopen een gas- en stroomleiding. Er is een kraan ingezet om te voorkomen dat de boom om zou vallen en de leidingen zou beschadigen. Aan It West was de weg enkele uren gestremd vanwege twee omgewaaide bomen. De bomen zijn in stukken gezaagd, waarna de weg weer vrij is gegeven. Op het hoofdveld van voetbalclub ASC in Augustinusga waaide ’s middags het houten dak van een dug-out. In overleg met de club hebben medewerkers van de buitendienst van de gemeente dezelfde middag de restanten van het stenen bouwwerkje opgeruimd. Een tweede dug-out op hetzelfde veld is uit voorzorg ook verwijderd.