Toneelvereniging ‘Op Eigen Benen’ voert klucht op

0
102
toneelvoorstelling Grootegast

GROOTEGAST –  De klucht “’n hond met veren“ werd vorige week zaterdagavond en zondagmiddag opgevoerd door toneelvereniging ‘Op Eigen Benen’ in de herberg ‘In de Grootegast’. Het stuk in 3 bedrijven, geschreven door auteur B. Gombold en bewerkt door de vereniging zelf, werd goed ontvangen door het publiek. Het stuk speelde zich af in de garage van de wethouder, doordat het gemeentehuis wordt verbouwd. In verband met de gemeentelijke herindeling was dit zijn kantoor. Een actueel thema. In de garage speelden zich de meest hilarische dingen af. Een zeurende inwoonster was het grootste probleem, hierdoor raakte de wethouder volledig over zijn toeren. Een nieuwsgierige overbuurvrouw, een voorzitter van de dorpskapel en van de pluimveefokvereniging zorgden voor extra hilariteit. Tot dat de gemeentebode alle problemen oplost. De bloemen die de spelers na afloop kregen werden aangeboden door de firma Smeding uit Sebaldeburen.