Geen tent, wel vol programma in feestweek Grootegast

0
128

GROOTEGAST – Opnieuw komt er dit jaar geen tent in de het park tijdens de feestweek van Grootegast. Het is de Handelsvereniging niet gelukt een deal te sluiten met een ondernemer om de tent uit te baten. Wel wordt er gewerkt aan een vol programma, waarin de bekende elementen van de Grootegaster feestweek terugkeren.
Verschil is wel dat de taptoe dit jaar van de zaterdag naar de vrijdag verhuist. Waar deze eerst plaatsvond aan de rand van het dorp, is er dit jaar voor gekozen om de korpsen door de Hoofdstraat te laten lopen. Verder wordt de week gevuld met activiteiten voor kinderen en ouderen, het rijtuigenconcours, de playbackshow en de afsluitende jaarmarkt.
Groots wil het dorp inzetten op een evenement in september, waarbij op het Marktplein een nieuw muziekfestival zal worden georganiseerd. Voorzitter Lodewijk van Laten van de Handelsvereniging: “Er komen dan ook lelijke eendjes en een braderie. Met de autohandelaren in Grootegast gaan we overleggen of we ook nog iets met oude auto’s kunnen doen. Het wordt echt een gigantisch evenement voor Grootegast.”
Volgend jaar wil de Handelsvereniging wel weer een tent in het park hebben, maar die zal dan in eigen beheer geëxploiteerd worden. “We gaan niet langer bij ondernemers smeken om een tent, dat willen ze gewoon niet. We hebben daarom gekozen om het zelf te gaan doen. Er moet dan ook goede muziek komen.”