Gemeente start pilot grondgebruik in Aduard

0
94

ADUARD – Deze maand start de gemeente Zuidhorn met het project Grondgebruik. Hiermee wil de gemeente het gebruik van gemeentegrond regelen, zodat duidelijk wordt wat nu van wie is. Inwoners die een stukje gemeentegrond direct grenzend aan hun woonperceel gebruiken, krijgen de mogelijkheid deze grond tegen een, in veel gevallen, tijdelijk verlaagde prijs aan te kopen. Het project start met een pilot in Aduard. Na afronding van het project in deze kern, naar verwachting aan het eind van dit jaar, volgt een evaluatie.
Afhankelijk van de resultaten van deze evaluatie gaat de gemeente daarna in de andere dorpen aan de slag met het regelen van het grondgebruik. De start van het project Grondgebruik in Aduard begint met een informatiebijeenkomst op woensdag 22 april aanstaande om 19.30 uur in MFC De Meeden. Na deze algemene informatiebijeenkomst ontvangen betrokken inwoners van Aduard een brief waarin meer informatie staat over hun individuele situatie en wat mogelijk is.
Deze brieven verstuurt de gemeente gefaseerd. Vóór 1 september hebben de inwoners, die betrokken zijn bij het project, deze brief van de gemeente ontvangen.