Honderd kaarsjes voor Henderika IJbema-Bos

0
145
Oldehove 100 jarige

Oldehove 100 jarige-2 Oldehove 100 jarige-3 Oldehove 100 jarige-4 OLDEHOVE – Burgemeester Bert Swart van de gemeente Zuidhorn bracht afgelopen zaterda een bezoek aan Henderika IJbema-Bos die haar honderdste verjaardag mocht vieren. De burgemeester was een dag te vroeg voor de eeuwelinge, die de leeftijd van honderd afgelopen zondag wist te behalen. Ze werd geboren in Oldehove en is getrouwd geweest met de heer Roelf IJbema. Mevrouw IJbema-Bos woont nog altijd zelfstandig. Het bezoek van de burgemeester werd erg gewaardeerd. ‘Ze hebben leuk zitten kletsen. De burgemeester is ook een Groninger en kon leuk meepraten over vroeger’, vertelt de dochter van mevrouw IJbema-Bos. De verjaardag werd naast het bezoek van de burgemeester ook nog gevierd met de familie; in totaal zo’n vijfendertig man.