Kerkelijk Platform Zuidhorn een feit

0
140

Kerken samen sterk voor de zwakkeren

ZUIDHORN – Gezamenlijk de stem van de zwakkeren in de samenleving versterken en steun geven aan iedereen die zorg of hulp nodig heeft. Dat is een van de missies van het Kerkelijk Platform Zuidhorn (KPZ). Komende donderdagavond worden de handtekeningen gezet door de vertegenwoordigers van de deelnemende kerken onder de verklaring tot samenwerking en een convenant. Burgemeester Bert Swart van de gemeente Zuidhorn maakt op dat moment eveneens het logo en de slogan zichtbaar.
Het KPZ wil de spreekbuis zijn vanuit de samenwerkende kerken naar de bevolking en organisaties op het gebied van sociale en maatschappelijke zorg. De deelnemende kerken zijn de Doopsgezinde gemeente Westerkwartier Noordhorn, Gereformeerde Ker PKN Zuidhorn, Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Zuidhorn, Hervormde Gemeente PKN Noordhorn/Saaksum, Hervormde Gemeente Zuidhorn en de Rooms Katholieke parochie Sint Jozef Zuidhorn. In december 2013 is het plan om samen te willen werken ontstaan. Al snel kwam de gedachte dat het prachtig zou zijn om alle kerken in Noordhorn, Zuidhorn en omgeving te betrekken, met als doel te komen tot een Interkerkelijk Platform.