Met waterspeeltuin eerste onderdeel van project ‘Lauwersom’ gerealiseerd

0
208
Lauwersoog - opening speeltuin1

Lauwersoog - opening speeltuin2 Lauwersoog - opening speeltuin3 Lauwersoog - opening speeltuin4 LAUWERSOOG – Onder grote belangstelling van kinderen en hun ouders werd woensdagmiddag door wethouder Herwil van Gelder en de acht kinderen van het dorp Lauwersoog de educatieve waterspeeltuin geopend bij Restaurant Het Booze Wijf. De waterspeeltuin is onderdeel van het grotere project Lauwersom, waarmee de gemeente De Marne hoopt dat toeristen en dagjesmensen langer in Lauwersoog blijven. Met dit project wil de gemeente De Marne de fiets- en wandelroutes aantrekkelijker maken. Bezoekers aan Lauwersoog hebben aangegeven dat ze de toeristische sfeer en een duidelijke inrichting missen. Ook de bewoners van Lauwersoog hebben aangegeven de verbinding tussen de haven en het dorp te missen. De aanleg van de educatieve waterspeeltuin is het eerste gerealiseerde onderdeel van het project Lauwersom.