Niels Span – week 16 – 2015

0
121
Niels Span 2014

STREEK – FC Groningen-fan in hart en nieren Niels Span uit Oldekerk heeft samen met een aantal andere Groninger artiesten – Burdy, Theo Driessen, Sandy Goeree en de rappers van Lekker Los – een nummer gemaakt speciaal om FC Groningen te steunen in de strijd om de KVNB-beker. De titel van het nummer is ‘Dit is voor m’n stad’. Het nummer ging afgelopen vrijdag in première op RTV Noord. Niels Span bedacht een paar weken geleden dat hij graag een nummer wilde maken samen met andere zangers voor zijn geliefde club. Hij riep andere fans van de Groninger club op om mee te denken over de tekst van het nummer. Deze teksten zijn verwerkt in het nummer. De positieve reacties op het lied stroomden na de lancering binnen. ‘Geweldig nummer, nu nog de beker’ en ‘Ik heb hem al als ringtone’ waren enkele van de reacties. Inmiddels is het nummer al meer dan 17.000 keer bekeken op Youtube.  Niels timmert sinds 2011 aan de muzikale weg en speelt inmiddels in menig feesttent. Ook mocht hij al eens optreden voor de koning en koningin tijdens hun bezoek aan Leek.