Ruime winst voor schaakclub DKT

0
130

BUITENPOST – Het eerste team van schaakclub De Twee Kastelen uit Buitenpost heeft afgelopen zaterdag een overwinning geboekt op HSC-Stork uit Hengelo. Zij verloren van de Buitenposters met 6,5-1,5. HSC kwam met slechts 7 spelers naar Buitenpost. Bart Lemstra van DTK had daarom geen partij en DTK stond vanaf het begin 1-0 voor. Al gauw won ook Jan Sybren Zagema zijn partij met schaakmat. Derk Schuttel stond iets minder en had ook veel minder tijd en speelde daarom remise. Jeroen Weggen won doordat zijn tegenstander door de vlag ging. Pieter Bronsema koos in tijdnood voor remise, Johan Adema won zijn partij door stukkenactiviteit, Gerben van der Heide won in de opening een pion en zette dit in het eindspel in winst om, ten slotte speelde Bruno Jelic remise na het heel lang geprobeerd te hebben. Na deze winst staat DTK met nog één ronde te spelen op de vijfde plaats in de landelijke klasse 3A met negen punten uit acht wedstrijden.