College Zuidhorn wil 41.000 euro vrijmaken voor verbouwing dorpshuis Kommerzijl

0
119

ZUIDHORN – Het college van de gemeente Zuidhorn wil ruim 41.000 euro vrij maken als financiering voor het verbouwen en verbeteren van het dorpshuis Soltketen in Kommerzijl. Daarmee is het grootste deel van de totale kosten, 60.000 euro, gedekt. E rest wil het bestuur bij elkaar proberen te krijgen via fondsen. De gemeenteraad neemt 1 juni een besluit over bijdrage voor het verbeteren van het dorpshuis in Kommerzijl.
Verantwoordelijk wethouder Fred Stol: “In 2012 heeft het bestuur met behulp van veel vrijwilligers een succesvolle renovatie ingezet. Dit is een mooi vervolg en het college waardeert de inzet om het dorpshuis goed te onderhouden. Het dorpshuis neemt een belangrijke plaats in als ontmoetingsplek en zorgt daarmee voor verbinding in het dorp.”
Met het geld worden onder meer de dakbedekking en het tegelwerk in de keuken vervangen, de elektrische installatie gemoderniseerd, de opslag vergroot en het fietsenhok verbreed. Met deze aanpassingen wil het bestuur het dorpshuis weer voor langere tijd de functie geven binnen het dorp, waar het ook voor bedoeld is. Het wil graag voorbereid zijn op een mogelijk stevigere rol, gelet op alle veranderingen in het sociaal domein. Waarbij de gemeente steeds meer uit gaat van de eigen kracht van de dorpen en haar inwoners.