Honderddertig jaar zorg voor de zieken gevierd

0
115
noordhorn jub ziekenfonds 1

noordhorn jub ziekenfonds 2 noordhorn jub ziekenfonds 3 NOORDHORN – Een feestelijke avond werd het. Vrijdagavond werd in De Dörpsstee in Noordhorn het honderddertigjarig bestaan gevierd van het Ziekenfonds Noordhorn. Een bijzonder jubileum, aangezien het Ziekenfonds Noordhorn het enige nog op zichzelf staande ziekenfonds is  dat op deze manier opereert. Aangezien er zeer weinig gebruik gemaakt wordt van het ziekenfonds – mensen kunnen bij ziekte 3 euro per week krijgen vanuit het ziekenfonds – groeit het banksaldo van het fonds, waar honderdvijftig mensen lid van zijn, ieder jaar een klein beetje. Om die reden heeft het bestuur besloten eens in de vijf jaar uit te pakken met een feest, om zo toch bepaalde tradities in ere te kunnen houden. Shantykoor Allemanseindje uit Zuidhorn en de Friese cabaretier Teake van der Meer kwamen optreden tijdens het jubileumfeest.