Juliana Aduard Nederlands kampioen

0
90
CMV Juliana NLs kampioen

ADUARD – CMV Juliana uit Aduard mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen. Afgelopen vrijdag werd het fanfarekorps onder leiding van dirigent Stefan de Groot eerste in de vijfde divisie op het ONFK. Alle korpsen in deze klasse voerden het werk Singapura Suite uit van Jan van der Roost welke onafhankelijke beoordeeld werd. De jury, bestaande uit drie kopstukken uit de blaasmuziekwereld, konden de orkesten alleen horen en dus niet zien.
Midden in de zaal van de Lawei in Drachten stond een soort tent waar de heren in zaten. Zij wisten niet welk orkest op welk moment op het podium aan het spelen was. De uitvoering van Juliana werd als allerbeste beoordeeld met 87,83 punten. Juliana won hiermee de titel, een enorme beker, een snaredrum en de mogelijkheid om een professionele geluidsopname  te laten maken.