Net zoveel lol als vijftig jaar geleden

0
250
Zoutkamp - reunie dames huishoudschool oldehove

NIEHOVE – Het is ruim vijftig jaar geleden dat ze er op school zaten, de Christelijke Landbouw Huishoudschool in Oldehove. Een paar jaar geleden kreeg Hennie Snaak-Westra uit Kommerzijl met haar vriendin Grietje van der Maar-Beemhaar het idee een reünie te organiseren. Afgelopen zaterdag was het zover. Negentien oud-leerlingen en een leerkracht waren van de partij. ‘Het heeft heel wat moeite gekost om iedereen te pakken te krijgen’, vertelt Snaak , ‘Ik heb iedereen gebeld en we hebben zelfs voor iemand de radio ingeschakeld omdat deze persoon niet te vinden was.’ Hennie Snaak memoreert de oude tijd: ‘Wat hebben wij toen een lol gehad. De school was eerst alleen voor meisjes, maar later kwam de landbouwrichting er bij. We kregen dan ook allerlei vakken. Scheikunde, koken, handwerken, tuinbouw enzovoort.’ De oude school in Oldehove is zo’n twintig jaar geleden deels verdwenen. ‘Er zit nu een Doe-het-zelf winkel in.’ De oud-schoolgenoten troffen elkaar zaterdagochtend in Café Eisseshof in Niehove. Van daar uit ging het gezelschap richting de oude schoollocatie. Het programma eindigde in Zoutkamp, waar de groep kegelde en gegeten heeft en heel wat herinneringen opgehaald werden.