Programma Oranjemarkt Zuidhorn

0
130

ZUIDHORN – Komende maandag staat het centrum van Zuidhorn weer in het teken van de traditionele Oranjemarkt. Vanaf 06.00 uur is het marktterrein open voor het inrijden van handelaren en particulieren: ingang via de Beatrixlaan.
De markt is vol, maar er kunnen door afzeggingen nog plaatsen beschikbaar komen. Handelaren en particulieren die nog geen plaatsbewijs hebben dienen zich bij het marktkantoor nabij kruising Beatrixlaan-Wilhelminalaan te melden. Vanaf 08.00 uur is de markt niet meer toegankelijk voor motorvoertuigen. Alle auto’s moeten voor dit tijdstip van de markt zijn verwijderd. Om 08.00 uur gaat namelijk de kindermarkt open voor de kinderen om hun plaats in te nemen.
Om 09.00 uur is er de aubade nabij het Oude Raadhuis, hijsen van de vlag met wethouder Fred Stol en de voorzitter en het zingen van liederen onder begeleiding van muziekkorps Wilhelmina. Vanaf dit moment is ook het coördinatiecentrum Oranjemarkt op de Dorpsvenne geopend.
Naast het gebruikelijke rondsnuisteren kan men dit jaar ook genieten van een drietal attracties op de markt.
Zo staat er bij het gezondheidscentrum een 8 meter hoog springkussen en zorgen de BoomBoomBoys en het dweilorkest “De Oertetters” voor een extra muzikale omlijsting. Om 11.30 uur is er een optreden van de BoomBoomBoys voor het Oude Raadhuis en van ca. 12.15-13.00 uur op de Overtuinen. Van 13.00 tot 15.00 uur treed het dweilorkest “De Oertetters” op zij spelen op de pleinen, de Hoofdstraat en de Gast.
Om 17.00 uur sluit de markt. Vanaf dit moment worden de marktkramen opgehaald, het materiaal van de stichting opgeruimd en de straten geveegd.
Daarom is het belangrijk dat alle handelaren en particulieren voor 17.00 uur het marktterrein verlaten. Vanaf circa 20.00 uur worden de straten weer vrijgegeven voor het verkeer.