Project in Gambia op de buis

0
135
Zuidhorn - stichting zambia

ZUIDHORN – Al vijftien jaar gaan Jan en Didy Steenhuis uit Zuidhorn naar Gambia. In eerste instantie als toerist, maar na enkele jaren zijn zij daar een project gestart met schoolbenodigdheden. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een groter geheel; zo zijn er bouwactiviteiten gestart zodat er nu een school met vijf klassen staat, wordt er voor 175 kinderen schoolgeld betaald, ook wordt er zorg gedragen voor het salaris van het medische personeel voor een medische post annex kraamkliniek.
Dit gebeurt met veel eigen inzet maar vooral dankzij sponsorbijdragen vanuit het hele land. Dit jaar gedurende hun verblijf in januari zijn Jan en Didy bezocht door SBS 6 die opnames hebben gemaakt voor het programma ‘’t Is hier fantastisch’. Daarin valt te zien dat Beau van Erven Dorens en Danny Rook een mooie ochtend hadden op het project van Jan en Diny. Het resultaat is te zien vanaf vrijdag 24 april om 21.30 uur op SBS 6. Gedurende 6 weken wordt elke week een stukje Gambia getoond. Voor Didy en Jan was dit een fijne mogelijkheid om aan alle belangstellenden te tonen wat ze ieder jaar in Gambia doen en tot welke resultaten dit heeft geleid. Kijk ook op www.thefutureinourhands.nl.