DOP wint rechtszaak deels

0
233

DOEZUM/ROTTERDAM – De Doezumer Oudjaarsploeg hoeft maar de helft te betalen van de boete die het Agentschap Telecom heeft opgelegd. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald. De club was gedaagd vanwege het illegaal uitzenden rond de jaarwisseling. Voor die uitzending bleek een vergunning nodig te zijn, die de organisatie niet bezat. Volgens Peter Olthoff is zijn club blij met de uitspraak. “We hebben geluk gehad dat het Agentschap het allemaal niet goed kon verwoorden. In samenwerking met de gemeente hadden wij een geoliede machine er tegenover staan. Wij denken dat het daar wel een beetje aan gelegen heeft.”  Toch moet nog steeds € 3125 betaald worden. “We zijn met dertien man en hebben al wilde ideeën over hoe we dat gaan doen, maar we hebben ook gewoon sponsoren nodig. Een aantal ondernemers heeft al toegezegd iets te doneren, maar het blijft natuurlijk een hoop geld.” Olthoff verwacht dat er in de zomer of rond de volgende oudejaarsnacht een groter evenement opgezet gaat worden om geld binnen te halen. Tot die tijd kunnen mensen die willen helpen ook zelf geld overmaken. “Iedere euro die nu binnenkomt is mooi meegenomen. Als mensen iets zouden geven, zou dat heel fijn zijn.”