Feansters krijgen lintje

0
206
Lintjesregen Achtkarpselen

SURHUISTERVEEN – Twee inwoners van Surhuisterveen zijn afgelopen vrijdag met een Koninklijke Onderscheiding verblijdt. De Feansters mogen zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.
Annie van der Kooi-Zegel heeft zich als lid van de Hervormde Gemeente in Surhuisterveen al zich sinds 1987 ingezet als vrijwilliger en bestuurslid. Ze was onder andere actief als jeugdouderling en scriba van de kerkenraad. Sinds 2012 is zij voorzitter van de christelijke vrouwenvereniging De Passage Surhuisterveen/Opende. Naast haar kerkelijke activiteiten was mevrouw Van der Kooi-Zegel tussen 2003 en 2013 vrijwilliger en bestuurslid bij de Wereldwinkel Surhuisterveen. Sinds 2009 is ze ook vrijwilliger bij de voedselbank. Daarnaast werd ze in 2011 voorzitter van de verwantenraad van zorginstelling Talant Tytsjerksteradiel en Surhuisterveen.  Riemke Jager uit Surhuisterveen is sinds 1975 actief lid van de Doopsgezinde Gemeente Surhuisterveen. Ze was onder andere medeoprichter van de Zusterkring in 1978 en sindsdien afwisselend voorzitter en secretaris. Sinds 1985 was mevrouw Jager betrokken bij de zondagschool. Nu de zondagschool niet meer bestaat, coördineert ze jeugdprojecten bij Pasen en Kerst. Tussen 1992 en 2011 was mevrouw Jager vrijwilliger bij de Wereldwinkel van Surhuisterveen. Sinds 2000 bekleedt ze een bestuursfunctie bij de Stichting Vrienden van Nij Smellinghe. De stichting financiert aanvullende voorzieningen in en rondom het ziekenhuis in Drachten.