‘Het gaat niet om winnen, maar om leren’

0
959
Pieterzijl Agnes van Lingen-2

Pieterzijlse in de running voor Miss Teen Beauty Groningen

PIETERZIJL – Sinds een jaar heeft de 15-jarige Pieterzijlse schone Agnes van Lingen de smaak van poseren en flaneren goed te pakken. Ze strijdt momenteel voor de titel Miss Teen Beauty Groningen. Op 2 juni betreedt ze de catwalk in het MartiniPlaza in Groningen van 14.00 tot 16.00 uur voor de grote finale. Naast Agnes zijn er nog zeven andere meiden in de benen voor de felbegeerde titel Miss Teen Beauty Groningen in de categorie 15 tot en met 19 jaar. Daarnaast doen er in de categorie 20 tot en met 26 jaar nog acht andere missen mee voor de titel Miss Beauty.
Agnes steekt enthousiast van wal: “Mijn zus houdt van fotograferen en stelde vorig jaar met mooi weer een keer voor om samen wat foto’s in de tuin te maken. Ik had hier zoveel plezier in dat ik wou kijken of ik dit ook professioneler kon gaan aanpakken. Vervolgens ben ik op internet op zoek gegaan naar een modellenbureau. Daar kwam ik Human Models in Den Haag tegen. Ze hebben me vervolgens uitgenodigd en ingeschreven. Op die manier rolde ik er in en sindsdien heb ik via hun al een aantal opdrachten mogen doen op het gebied van haarverzorging voor onder andere Schwarzkopf en L’Oréal.”
Deze missverkiezing is een nieuwe stap in haar ‘carrière’. “De voorrondes vond ik erg leuk. Hierbij moest ik mezelf in verschillende outfits voor de jury presenteren. Er deden ongeveer honderddertig meisjes aan mee. Samen met zeven andere meisjes ben ik toen doorgegaan voor de finale. Afgelopen zondag hebben we een gezellige sportieve dag gehad met elkaar bij een van onze sponsoren en later hadden we een fotoshoot. Binnenkort gaan we ook nog naar een wedstrijd van FC Groningen. Hierdoor leren we elkaar en de jury wat beter kennen. Dit is goed voor de sfeer en voor het opbouwen van een netwerk. Je hoort ook wel eens verhalen over missverkiezingen dat de deelneemsters elkaar achter de schermen de haren uit het hoofd trekken, maar dat is hier juist totaal niet het geval”, vertelt Agnes. Het gaat niet om het winnen, zegt ze met een lach op haar gezicht. “Ik vind het mooi om op deze manier te kunnen leren, want ik ben van mening dat ik altijd wel iets aan deze ervaring kan hebben. Zoals het communiceren, omgaan met anderen, mezelf presenteren, zelfkennis en een netwerk opbouwen. Ik vind het erg leuk om op deze manier nieuwe mensen te leren kennen.”
Momenteel zit Agnes in het derde jaar van het VWO en wil hierna Jeugd Psychologie gaan studeren. “Ik ben al een tijdje geïnteresseerd in mensen met problemen. Dit is onder meer gekomen door mijn moeder, want ze is erg filosofisch ingesteld en met psychologie bezig. Ik heb het er vaak met haar over. Daarnaast vertellen vriendinnen van mij hun problemen ook en ben ik hierdoor nog meer geboeid geraakt voor de psychologie. Sommigen wortelen met depressie of een eetstoornis. Ik vind het erg om te zien dat het zoveel voor komt. Ook ben ik veel over dit onderwerp op het internet gaan opzoeken. Ik vind het fascinerend hoe het komt dat dit gebeurt. Ik denk dat sommige meiden beïnvloed kunnen worden door tijdschriftfoto’s en hier een laag zelfbeeld door kunnen krijgen. Ik zou er graag mijn werk van gaan maken om deze mensen te helpen.”
Voor het deelnemen aan modellenwerk en missverkiezingen is het erg van belang om gezond te eten en te sporten. “Ik ben al een aantal jaren goed bezig met gezond eten en dat komt hierbij ook mooi van pas. Ik merk echt dat ik me er veel beter in mijn vel voel door regelmatig te bewegen en gezond te eten. Ik doe twee keer in de week aan fitness en daarnaast wandel ik vaak ‘s avonds nog een uur met mijn moeder voor het slapen gaan. Van het sporten word je volgens mij echt een blijer mens. Mensen die zichzelf uithongeren daarentegen worden daar niet mooier van, want je haar wordt bijvoorbeeld ook minder gezond en verliest onder meer de natuurlijke glans en structuur” weet Agnes te vertellen.
Nog even en dan is het echt showtime voor Agnes. Je kunt door middel van SMS op 3010 voor € 1.10 op haar stemmen.