Ouderenplatform Aduard neemt afscheid van Rinny Datema

0
295
OuderenPlatform neemt afscheid van Rinny Datema

ADUARD – Na bijna 27 jaar heeft Rinny Datema haar voorzittersfunctie van het Ouderenplatform Aduard e.o. neergelegd. Ze heeft het stokje overgedrahen aan Roelie van den Grijspaarde. Rinny werd nog even goed in het zonnetje gezet. Als voorzitter was ze zeer betrokken bij het ouderenwerk en was ze een verbindende schakel tussen het plaatselijke en regionale ouderenwerk. Na alle jaren van inzet vindt ze het tijd haar aandacht nu aan andere zaken te wijden. Nieuwe voorzitter Roelie komt uit de eigen gelederen. Jaren terug waren er in de regio meerdere Ouderenplatforms, lokale samenwerkingsverbanden van alles wat met ouderen te maken had. Het Ouderenplatform Aduard e.o. (Den Horn en Den Ham, de voormalige gemeente Aduard) is één van de weinige die nog steeds bestaat en actief is. Doel is om het welzijn van ouderen te verbeteren zodat zij kunnen blijven meedoen in de dorpsgemeenschap. Alle verenigingen en andere organisaties in Aduard e.o. die zich inzetten voor het plaatselijke ouderenwerk zijn erin verenigd: de kerken, de jeu de boules club De Abdijrollers, het Volksdansen, Dorpsbelangen, de gymnastiekclub MBvO, de Vrouwenraad, de Vrijwillige Hulpverlening, de Buurthuiskamer, vertegenwoordigers uit Den Horn en Den Ham en de SWgZ; in totaal twaalf organisaties.