Bijna tweehonderd leerlingen leggen verkeersexamen af

0
150
Opende - verkeersexamen

OPENDE – Bijna honderd kinderen van CDS de Klister, OBS Het Kompas en SWS de Groene Borg legden woensdagochtend het praktijkgedeelte van hun verkeersexamen af. Vrijdag was het de beurt aan de kinderen van Niekerk, Oldekerk en Sebaldeburen. Enkele weken geleden hadden de kinderen al hun theorie-examen gehad. Niet iedereen slaagde voor dit examen. Bijna tien kinderen moesten een herexamen doen.
De kinderen die woensdag hun examen moesten doen verzamelden bij het gebouw van Postduiven Vereniging Naar Huis. Vanaf hier startten om de minuut de kinderen, waarna zij een route aflegden door Opende. ‘Dit jaar hebben we de route moeten aanpassen vanwege de wegwerkzaamheden in Opende’, vertelt Eite Beute namens Veilig Verkeer Nederland. ‘Gelukkig konden we terecht bij PV Naar Huis. Een mooi startpunt van het examen’.
Op tien punten in de route zaten vrijwilligers – veelal ouders – om de kinderen hun verkeersgedrag te beoordelen.