Gemeente en provincie zeggen steun toe voor dorpsvisie Aduard

0
143

ADUARD – Complimenten van de burgemeester en de vertegenwoordiger van de Provinciale Staten voor de heldere visie én de reële toekomstplannen  voor Aduard. Dat hoorde de werkgroep van Dorpsbelangen Aduard afgelopen donderdag toen zij de dorpsvisie aan het dorp, burgemeester Bert Swart en Jacob Klaas Star van de provincie presenteerden.
De gemeente en de provincie hebben toegezegd hun steun aan te bieden om de plannen te kunnen realiseren. Juist de haalbaarheid van de plannen maakte burgemeester  Swart en Jacob Klaas Star enthousiast. Uit de gesprekken tussen de werkgroep en dorpsbewoners zijn tien actiepunten naar voren gekomen om de leefbaarheid van Aduard te verbeteren. Met een aantal punten kan dorpsbelangen onmiddellijk aan de slag, voor andere worden afzonderlijke werkgroepen opgericht, zegt voorzitter Wouter Slagter van Dorpsbelangen Aduard. “Met de verkeersveiligheid bijvoorbeeld, daar kunnen we direct mee starten. Maar voor jeugdactiviteiten richten we een werkgroep op. Die gaat naast het organiseren van activiteiten ook bekijken op welke manier nieuwe speelvoorzieningen gerealiseerd zouden kunnen worden. Een multifunctionele pannakooi is een van de ultieme wensen.”, weet Slagter. “Daarnaast start er een werkgroep om een groots feest op te tuigen bij het 825-jarige bestaan van Aduard in 2017 in samenwerking met alle verenigingen.” Na afloop van de bijeenkomst meldden zich al verschillende enthousiaste dorpelingen voor de werkgroepen. “Maar daarmee we zijn er nog niet. We kunnen nog heel wat schouders gebruiken”, Aldus Slagter.