Manon Postma

0
242
Zoutkamp - garnalenkoningin Manon Postma

ZOUTKAMP – Ten tijde van het naar de persen gaan van de afgelopen Streekkrant was de nieuwe garnalenkoningin van Zoutkamp nog niet bekend gemaakt. Inmiddels is bekend dat Manon Postma de nieuwe garnalenkoningin is. Op Tweede Pinksterdag maakte zij haar opwachting tijdens de Vlaggetjesdagen. De kotters vertrokken ’s middags naar het Lauwersmeer om de garnalenkoningin op te halen. Op het Koninginneschip, de ZK14 van Lammert Bolt kwam zij binnen in Zoutkamp. Samen met haar hofdames Leonie van Hijlkema en Romy Veenstra en bloemenmeisje Merel van der Ploeg liet zij zich na weken van stilzwijgen zien aan de Zoutkamper bevolking en de bezoekers. In haar rede sprak zij over het turbulente 2014 waarin de prijzen laag waren en de wankele positie van de firma Heiploeg, de strijd van de vissers voor hun visgronden, de pulsvisserij en de verzanding van het Westgat en het gevolg voor de haven van Lauwersoog. Ook waren er positieve berichten: het symposium op Lauwersoog dat een groot succes was en de kansen voor de doppen van de garnaal in de vorm van soep en het groene licht voor het verlengen van de kade in de haven van Lauwersoog. Manon sprak de wens uit dat de firma’s Telson, de Rousant, Heiploeg en de Visafslag Lauwersoog samen met de vissers hun krachten bundelen. Manon besloot haar toespraak met een persoonlijke noot over de strijd tegen kanker en wenste zij haar vissers een behouden vaart, goede vangsten en veel wijsheid voor de handelaren.